Concurs Vins de Gastronomie

apr. 5, 2021

Cu câteva săptămâni in urmă s-a desfășurat Concurs International de Vins de Gastronomie în Paris, ajuns la cea de-a 7-a ediție. Anul trecut am participat cu un Viognier din 2013, ales din vinotecă, vin ce ne-a adus Diamantul admirabil si punctajul cel mai mare din concurs. 

Pășind pe aceeași cale, in 2021 am trimis un cupaj alb, bazat tot pe acest soi, o Principesa Margareta din anul 2011, ce a devenit de asemenea câștigătoare a unui Diamant admirabil, cu un scor de 89 de puncte.

Principesa Margareta este unul dintre cele mai complexe vinuri albe româneşti, cu o altă dimensiune florală care dă contur și completează structura fructuoasă și glicerică a vinului. Arome de cireșe și prune albe, vanilie, cârcei de viță, flori proaspete de salcâm, limetă și flori uscate. Parcurs olfactiv de mare întindere, dominat de prospeţime. Este recomandat să fie servit alături de  fructe de mare, preparate din pește, salată cu stridii. 

Această coelcție de vinuri celebreaza noblețea si umanitatea, caracterul nobil al Principesei Margareta, fiica moștenitoare a Regelui Mihai I, fiind inspirația acestui vin, datorită dedicării ei pentru susținerea tinerilor talente ale României si a bătrânilor ei. 

Domeniul Coroanei Segarcea
Aveți peste 18 ani? | Are you over 18? Acest site se adresează doar persoanelor peste 18 ani. | This site is only for people over the age of 18