Gama pentru retail de la Domeniul Coroanei Segarcea poartă ea însăși însemnele regale ale panglicii cu crini.

Vinurile din această gamă sunt vinuri seci.

Cele roșii sunt obținute prin tehnica numită délestage, o procedură care permite obținerea unor vinuri cu caracter proaspăt, fructat.

ALB / SEC

Fetească Albă

Temperatura recomandată de servire: 11‎°C – 13‎°C.

Domeniul dispune de 15 hectare cu Fetească albă, plantate la o densitate de 6.000 de plante la hectar. Dispunerea este de la nord la sud, pe un sol de tip cernoziom calcaros. Modul de tăiere este Guyot simplu. Pentru această gamă, se aleg parcele cu o producţie de 8 – 10 tone/ha.

metoda de vinificaţie Strugurii s-au cules mecanizat şi s-au presat la presiuni mici Mustul astfel obţinut s-a limpezit natural, la temperaturi de 5oC – 8oC, timp de 48 de ore. A urmat apoi o fermentare lentă, în cisterne de inox, cu temperatură controlată, între 16°C – 18°C. Vinul a fost maturat pe drojdii fine, în cisterne de inox timp de 3–5 luni.

ALB / SEC

Sauvignon Blanc

Temperatura recomandată de servire: 11‎°C – 13‎°C.

Domeniul dispune de 27 hectare cu Sauvignon Blanc, plantate la o densitate de 6.000 de plante la hectar. Plantele au o dispunere de la nord la sud, pe un sol de tip cernoziom calcaros. Modul de tăiere este Guyot simplu. Pentru această gamă se aleg parcele cu o producţie de 8 – 10 tone/ha.

Strugurii s-au cules mecanizat şi s-au presat la presiuni mici. A urmat deburbarea la rece şi apoi fermentarea lentă în cisterne de inox, cu temperatură controlată, între 16‎°C – 18‎°C, timp de 20 de zile. Vinul s-a maturat pe drojdiile fine.

ROȘU / SEC

Pinot Noir

Temperatura recomandată de servire: 18°C – 20°C.

Domeniul dispune de 23 hectare cu Pinot Noir, plantate la o densitate de 6.250 de plante la hectar. Plantele au o dispunere de la nord la sudşi de la sud la vest, pe un sol de tip cernoziom calcaros. Modul de tăiere este Guyot simplu. Pentru această gamă, s-au ales parcele cu o

producţie medie de 10 tone/ha.

Strugurii s-au cules mecanizat, s-a făcut o macerare-fermentare în vinificatoare speciale cu piston, timp de 10 zile. Coborârea alternativă a pistoanelor in vinificator este un procedeu tradițional care permite o extragere mai mare de culoare şi taninuri. Prin gestionarea corespunzătoare a temperaturilor de fermentare şi a numărului de remontaje, s-a urmărit obţinerea de vinuri fructate, cu mai puţine taninuri, care să nu necesite maturare la baric.

ROȘU / SEC

Merlot

Temperatura recomandată de servire: 18°C – 20°C.

Domeniul dispune de 25 hectare cu Merlot, plantate la o densitate de 5.000 de plante la hectar. Plantele au o dispunere de la nord la sud, pe un sol de tip cernoziom calcaros. Modul de tăiere este Guyot simplu. Pentru această gamă se aleg parcele cu o producţie medie de 10 tone/ha.

Strugurii s-au cules mecanizat şi s-a făcut o macerare-fermentare în vinificatoare cu remontage, timp de zece zile. Prin gestionarea corespunzătoare a temperaturilor de fermentare şi a numărului de remontages, precum şi a tehnicii de delestage, s-a urmărit obţinerea de vinuri fructate, cu mai puţine taninuri. Maturarea s-a făcut în principal la cisternă de inox şi parţial la butoaie de stejar francez de a doua şi a treia trecere, pe o perioadă cuprinsă între 6 şi 8 luni.

ROȘU / SEC

Cabernet Sauvignon

Temperatura recomandată de servire: 18°C – 20°C.

Domeniul dispune de 46 hectare cu Cabernet Sauvignon, plantate la o densitate de 5.000 de plante la hectar. Plantele au o dispunere de la nord la sud, pe un sol de tip cernoziom calcaros. Modul de tăiere este Guyot simplu. Pentru această gamă, se aleg parcele cu o producţie medie de 10 t/ha.

Strugurii s-au cules mecanizat şi s-a făcut o macerare- fermentare în vinificatoare cu remontage, timp de zece zile. Prin gestionarea corespunzătoare a temperaturilor de fermentare şi a numărului de remontages, precum şi a tehnicii de delestage, s-a urmărit obţinerea de vinuri fructate, cu mai puţine taninuri. Maturarea s-a făcut în principal la cisternă de inox şi parţial la butoaie de stejar francez de a doua şi a treia trecere, pe o perioadă cuprinsă între 6 şi 8 luni.

Aveți peste 18 ani? | Are you over 18? Acest site se adresează doar persoanelor peste 18 ani. | This site is only for people over the age of 18