Gama pentru retail de la Domeniul Coroanei Segarcea poartă ea însăși însemnele regale ale panglicii cu crini.

Vinurile din această gamă sunt vinuri seci.

Cele roșii sunt obținute prin tehnica numită délestage, o procedură care permite obținerea unor vinuri cu caracter proaspăt, fructat.

ALB / SEC

Fetească Albă

Temperatura recomandată de servire: 6°C – 8°C.

Un vin galben-pai strălucitor, cu arome delicate, dar intense, de flori albe, flori de viță-de-vie, mere dulci și accente citrice. Gustul este echilibrat, dominat de nuanțele florale, cu un corp mătăsos, aciditate vie, bine integrată și un final proaspăt. Asortări culinare: salate de vară, salate de fructe, spumă de mango.

Domeniul dispune de 15 hectare cu Fetească albă, plantate la o densitate de 6.000 de plante la hectar. Dispunerea este de la nord la sud, pe un sol de tip cernoziom calcaros. Modul de tăiere este Guyot simplu. Pentru această gamă, se aleg parcele cu o producţie de 8 – 10 tone/ha.

Strugurii s-au cules mecanizat şi s-au presat la presiuni mici Mustul astfel obţinut s-a limpezit natural, la temperaturi de 5oC – 8oC, timp de 48 de ore. A urmat apoi o fermentare lentă, în cisterne de inox, cu temperatură controlată, între 16°C – 18°C. Vinul a fost maturat pe drojdii fine, în cisterne de inox timp de 3–5 luni.

ALB / SEC

Sauvignon Blanc

Temperatura recomandată de servire: 6‎°C – 8°C.

Un vin galben-pai cu inflexiuni verzui, strălucitor, cu arome intense de soc, salcâm și flori albe. Gust răcoritor și reconfortant, echilibrat între notele florale și cele de fruct, cu aciditate peste medie și un final lung și elegant. Asortări culinare: salate cu fructe de mare, pești mici la grătar, mozzarella cu ulei de măsline și ierburi aromate.

Domeniul dispune de 27 hectare cu Sauvignon Blanc, plantate la o densitate de 6.000 de plante la hectar. Plantele au o dispunere de la nord la sud, pe un sol de tip cernoziom calcaros. Modul de tăiere este Guyot simplu. Pentru această gamă se aleg parcele cu o producţie de 8 – 10 tone/ha.

Strugurii s-au cules mecanizat şi s-au presat la presiuni mici. A urmat deburbarea la rece şi apoi fermentarea lentă în cisterne de inox, cu temperatură controlată, între 16‎°C – 18‎°C, timp de 20 de zile. Vinul s-a maturat pe drojdiile fine.

ALB / SEC

Chardonnay

Temperatura recomandată de servire: 11‎°C – 13‎°C.

Domeniul dispune de 35 hectare cu Chardonnay, plantate la o densitate de 6.000 de plante la hectar. Plantele au o dispunere de la nord la sud, pe un sol de tip cernoziom calcaros. Modul de tăiere este Guyot simplu. Pentru această gamă se aleg parcele cu o producţie de 8 – 10 tone/ha.

Strugurii s-au cules mecanizat şi au fost ţinuţi la macerare peliculară timp de 12 ore. A urmat presarea, deburbarea la rece şi apoi fermentarea lentă în cisterne de inox, cu temperatură controlată, între 16‎°C – 18°C, timp de 20 de zile. Vinul s-a maturat pe drojdiile fine.

ALB / SEC

Tămâioasă Românească

Temperatura recomandată de servire: 10-12 ºC..

Domeniul dispune de 16,4 hectare de vita de vie cu Tamaioasa Românească, cu o densitate de 6 000 plante la hectar. Dispunerea plantelor este de la nord la sud, pe un sol de tip cernoziom calcaros. Modul de taiere este Guyot simplu. Pentru această gamă s-au ales parcele cu o producţie de 8-10 to /ha.

Strugurii s-au cules manual şi s-au desciorchinat. Bogăţia de arome se găseşte în pieliţa boabelor şi de aceea, pentru a se extrage, s-a făcut o macerare peliculară, timp de 24 de ore, la o temperatură de 8-10 ºC. A urmat o presare uşoară, iar mustul obţinut a fermentat lent, timp de 30 de zile, în cisterne de inox, cu temperature controlată între 15 şi 18 ºC. Vinul obținut a fost maturat pe drojdii fine.

ROȘU / SEC

Pinot Noir

Temperatura recomandată de servire: 18°C – 20°C.

Domeniul dispune de 23 hectare cu Pinot Noir, plantate la o densitate de 6.250 de plante la hectar. Plantele au o dispunere de la nord la sud şi de la sud la vest, pe un sol de tip cernoziom calcaros. Modul de tăiere este Guyot simplu. Pentru această gamă, s-au ales parcele cu o producţie medie de 10 tone/ha.

Strugurii s-au cules mecanizat, s-a făcut o macerare-fermentare în vinificatoare speciale cu piston, timp de 10 zile. Coborârea alternativă a pistoanelor in vinificator este un procedeu tradițional care permite o extragere mai mare de culoare şi taninuri. Prin gestionarea corespunzătoare a temperaturilor de fermentare şi a numărului de remontaje, s-a urmărit obţinerea de vinuri fructate, cu mai puţine taninuri, care să nu necesite maturare la baric.

ROȘU / SEC

Merlot

Temperatura recomandată de servire: 18°C – 20°C.

Domeniul dispune de 25 hectare cu Merlot, plantate la o densitate de 5.000 de plante la hectar. Plantele au o dispunere de la nord la sud, pe un sol de tip cernoziom calcaros. Modul de tăiere este Guyot simplu. Pentru această gamă se aleg parcele cu o producţie medie de 10 tone/ha.

Strugurii s-au cules mecanizat şi s-a făcut o macerare-fermentare în vinificatoare cu remontage, timp de zece zile. Prin gestionarea corespunzătoare a temperaturilor de fermentare şi a numărului de remontages, precum şi a tehnicii de delestage, s-a urmărit obţinerea de vinuri fructate, cu mai puţine taninuri. Maturarea s-a făcut în principal la cisternă de inox şi parţial la butoaie de stejar francez de a doua şi a treia trecere, pe o perioadă cuprinsă între 6 şi 8 luni.

ROȘU / SEC

Cabernet Sauvignon

Temperatura recomandată de servire: 18°C – 20°C.

Domeniul dispune de 46 hectare cu Cabernet Sauvignon, plantate la o densitate de 5.000 de plante la hectar. Plantele au o dispunere de la nord la sud, pe un sol de tip cernoziom calcaros. Modul de tăiere este Guyot simplu. Pentru această gamă, se aleg parcele cu o producţie medie de 10 t/ha.

Strugurii s-au cules mecanizat şi s-a făcut o macerare- fermentare în vinificatoare cu remontage, timp de zece zile. Prin gestionarea corespunzătoare a temperaturilor de fermentare şi a numărului de remontages, precum şi a tehnicii de delestage, s-a urmărit obţinerea de vinuri fructate, cu mai puţine taninuri. Maturarea s-a făcut în principal la cisternă de inox şi parţial la butoaie de stejar francez de a doua şi a treia trecere, pe o perioadă cuprinsă între 6 şi 8 luni.

Domeniul Coroanei Segarcea
Aveți peste 18 ani? | Are you over 18? Acest site se adresează doar persoanelor peste 18 ani. | This site is only for people over the age of 18