Vinurile din Segarcea – străluciri de Diamant la Monaco

Vinurile Domeniului Coroanei Segarcea au câștigat patru medalii de diamant la cea de-a XIV-a ediție a concursului anual Femmes et Vins du Monde, din Monaco (https://www.femmesetvinsdumonde.com), unul dintre vinurile câștigătoare obținând chiar un loc pe podium, cu a treia notă din clasament.

Cu un juriu format exclusiv din femei – experte în oenologie, critică de vin, gastronomie sau viticultură – Femmes et Vins du Monde s-a impus ca unul dintre cele mai importante concursuri de vin din Europa, în primul rând pentru strictețea și obiectivitatea jurizării, care urmează structura punctajului stabilit de Organizația Internațională a Viei și Vinului, fiind în același timp recunoscut de Uniunea Internațională a Oenologilor.

În acest an, vinurile care au câștigat admirația juraților au fost:

– Minima Moralia Onoare 2018 – cupaj de Chardonnay (baricat și nebaricat), Sauvignon Blanc, Fetească albă și Pinot Gris – 95 de puncte și locul al III-lea din concurs, Nova de Diamant cu mențiunea „Memorabil”;

– Principesa Margareta 2018 – cupaj de Viognier (baricat și nebaricat, Chardonnay și Pinot Gris – 92 de puncte, Nova de Diamant cu mențiunea „Memorabil”;

– Minima Moralia Recunoștință 2017 – Cabernet Sauvignon – 91 de puncte, Nova de Diamant cu mențiunea „Memorabil”

– Fetească Regală Marama 2018 – 88 de puncte, Nova de Diamant cu mențiunea „Admirabil”.

În afară de Feteasca regală Marama, care face parte dintr-o gamă lansată în iunie 2019, toate vinurile premiate au mai câștigat premii și punctaje similare, cu vinuri din alți ani de recoltă, la edițiile anterioare ale concursului Femmes et Vins du Monde. Rezultatele din acest an sunt o confirmare și o nouă garanție a nivelului de calitate a colecțiilor Domeniului Coroanei Segarcea.

24 iunie – Zi de sărbătoare la Domeniul Coroanei Segarcea

Ne place să ne alegem datele importante din istoria noastră în funcție de însemnătatea zilelor din calendar. Am ales ca în 24 iunie, o zi în care sărbătorim Ziua Universală a Iei, să celebrăm totodată și ziua lansării ultimei noastre colecții, Marama. Colecția dedicată Reginei Maria, cea care a consacrat obiceiul neprețuit al purtării maramei, s-a lansat anul trecut, în 24 iunie, la Palatul Regal într-o atmosferă sublimă și solemnă de care ne aducem aminte cu emoție. 

Astăzi adăugăm o nouă semnificație zilei de 24 iunie și lansăm cu mare bucurie versiunea nouă și îmbunătățită a site-ului nostru. Straiele cele noi și digitale ale Domeniului își propun să vă însoțească în cunoașterea poveștii noastre și a vinurilor cărora le dăm viață cu atât de multă pasiune și dăruire.

Așadar, bine v-am regăsit pe meleagurile vinurilor de excepție! 

Aveți peste 18 ani? | Are you over 18? Acest site se adresează doar persoanelor peste 18 ani. | This site is only for people over the age of 18