Premiat internaţional, ROZE este un vin care cucereşte cu siguranţă de la prima degustare. Sortimentul este un cupaj proaspăt şi aromat din 5 soiuri: Pinot Noir, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Pinot Gris, Fetească Neagră. Maturat prin metoda bâtonnage, ROZE este o încântare pentru amatorii de vinuri proaspete şi răcoroase. Sortimentul poate fi savurat cu plăcere şi de cei care preferă vinurile roşii, deoarece caracterul său este asemănător cu cel al unui vin roșu tânăr.
ROZE / SEC
Roze, 75 cl și 150 cl
Temperatura recomandată de servire: 11°C – 13°C.
Strugurii s-au cules mecanizat şi s-au ţinut la macerare, pentru extragerea culorii, timp de 4 – 6 ore. A urmat presarea, deburbarea la rece şi apoi fermentarea lentă, în cisterne de inox, timp de aproximativ o lună, la temperaturi între 15°C – 18°C. Vinul s-a maturat pe drojdiile fine cu bâtonnage.
Pentru iubitorii de vin roșu, care se văd siliți în zilele fierbinți să stea departe de băutura lor favorită, acest roze se constituie într-o alternativă excelentă. Deși este făcut pentru a fi servit rece, el păstrează, datorită soiurilor, caracteristici predominante de vin roșu tânăr. Arome intense de fructe roșii de pădure, dulcețuri și zmeură. Rotunjimea și greutate inevitabile, date de strugurii de Cabernet, sunt echilibrate de o aciditate proaspătă.
ROZE / SEC
Roze, 300 cl
Maturat folosind metoda bâtonnage, ROZE cucereşte cu un caracter proaspăt, fructat și răcoros, asemănător unui vin roşu tânăr. De-a lungul timpului, cupajul a adus medalii de aur, argint și bronz în palmaresul brandului Segarcea. Vinul este o alegere excelentă şi pentru cei care preferă vinurile roşii, fiind un companion potrivit al serilor răcoroase de vară.
Am pregătit o sticlă dublu magnum (3L) numai potrivită de făcut cadoul acela la care nu se aşteaptă nimeni. Sau pentru team-building-uri. Sau pentru prima ieşire la munte cu toată gaşca. Sau pentru orice masă cu mai mult de şase invitaţi. Ocazii sunt destule. Acum există şi vinul pentru ele – sprinten, vesel, prietenos. Sau cum se mai spune, e mult, e sec, mai trebuie să-l răciţi voi un pic şi e deja perfect!
Pentru cei care nu sunt încă obişnuiţi cu sticlele de mari dimensiuni, trebuie să oferim, totuşi, o explicaţie. Aceste sticle există pentru că permit păstrarea vinului în condiţii mai bune, pentru mai mult timp. Chimic vorbind, cel mai important proces care se petrece în sticla de vin este oxidarea lentă, prin microoxigenare, fenomen provocat de transferul infim de gaze pe care îl permite dopul de plută. Nivelul microoxigenării rămâne acelaşi la sticle mai mari, deci aceeaşi cantitate de oxigen va interacţiona cu o cantitate mai mare de vin (în cazul nostru, de patru ori mai mare), ceea ce încetineşte mult „îmbătrânirea vinului”. Deci, când primiţi o asemenea sticlă, nu vă sfiiţi să o puneţi deoparte, „pentru altădată”. Nu trebuie consumată pe loc, în ciuda faptului că tradiţia roze-urilor de pe piaţa românească spune că acestea ar trebui băute în maxim doi ani de la recoltă.