Gama Prestige, dezvoltată sub blazonul regal și compusă din cinci vinuri albe și trei roșii, este o declarație născută pentru a purta cât mai departe valorile noastre fondatoare. Destinată restaurantelor de o certă ținută și magazinelor specializate în vinuri de soi, ea vorbește răspicat și pe îndelete despre pasiunea noastră pentru vița de vie. Fiecare dintre cele opt vinuri Prestige reprezintă ocazia perfectă de a intra în lumea celor pentru care un pahar de vin este întotdeauna și o poveste despre frumusețea vieții.

ALB / SEC

Fetească Albă

Un vin energizant şi reconfortant, excelent pentru zilele călduroase. Deşi soiul, tradiţional românesc, este utilizat extrem de des pentru crearea de vinuri populare, în Segarcea îşi găseşte adevărata nobleţe, care asigură bogăţia de arome a strugurelui.

Vinul este suav, aproape fragil, cu arome intense de flori albe și salcâm proaspăt înflorit. Gustul dominant de prospețime, aproape crocant, relevă o aciditate citrică ce echilibrează excelent întregul.

ALB / SEC

Sauvignon Blanc

Un Sauvignon Blanc clasic, puternic şi expresiv. Maturarea în cisternă, pe drojdii fine, dublată de o fermentare lungă, a conferit acestui vin o paletă seducătoare de nuanţe, de la notele obişnuite, ierboase şi de soc, la cele de fructe exotice şi piersici, atât olfactiv, cât şi gustativ.

ALB / SEC

Pinot Gris

După maturare în tanc, pe drojdii fine, Pinot Gris-ul a căpătat accente untoase pe care cunoscătorii le aşteaptă mai degrabă de la un Chardonnay. Aceste accente, însă, aduc echilibrul necesar unui vin sprinten, dominat de fructe şi accente citrice. Gustativ, se poate descoperi aceeaşi îmbinare între aromele untoase, de brioşă caldă, şi cele de fructe albe şi citrice, ansamblul încheindu-se cu un postgust lung, viu şi reconfortant.

ALB / SEC

Chardonnay

Un Chardonnay clasic, ca intenţie şi realizare: struguri presaţi ușor, fermentație lungă, maturare pe drojdii fine în butoaie de stejar, totul pentru a obţine un ansamblu echilibrat, complex şi corpolent. Aromele complexe sunt dominate de fructe şi completate de nuanţe secundare de unt, alune proaspăt prăjite de fructe şi unt, terminate într-un postgust amplu şi de durată.

ALB / SEC

Tămâioasă Românească

Tradiţia românească cere aproape imperativ ca Tămâioasa să fie vinificată dulce, sau măcar demidulce. La Segarcea, acest soi se cultivă de relativ puțină vreme, așa că am încercat să experimentăm toate expresiile sale, iar varianta de vin sec s-a dovedit a fi incredibil de expresivă, oferind o expresie incredibilă a pământului oltenesc.

Buchetul extrem de complex trece de la trandafiri la pulpă de fructe dulci, de flori albe la aromele clasice de Muscat, fără a lăsa o zona mai suavă sau mai carnală, neacoperită. Gustul puternic şi lung se dovedeşte a fi răcoritor, cu o aciditate care dă vivacitate ce pune în mișcare ansamblul complex şi plin de structură pe care îl dau palierele aromatice. Drept dovadă că vinificarea în sec a fost o decizie bună, vinul a câştigat Medalia de Aur la concursul Vinalies Internationales 2012, de la Paris.

ROȘU / SEC

Pinot Noir

Cel mai fragil și dificil soi de struguri din care se naște vinul roșu, Pinot Noir-ul îşi găseşte cu uşurinţă în pământul din Segarcea resursele pentru a crea un vin puternic și expresiv, fără a-și compromite finețea caracteristică.

Îmbogăţit de maturarea de 6-8 luni în butoaie de stejar francez de primă şi a doua generație, are – atât olfactiv, cât și gustativ – doar nuanțe fine de lemn și vanilie. Nasul este dominat de fructe – cireşe, pomegranate – cu accente condimentate. Gustativ, este excelent echilibrat între notele de fruct şi cele de lemn dulce, cu taninuri rotunde, perfect integrate.

ROȘU / SEC

Merlot

Un vin creat în spirit clasic, de la recolta redusă la 6 tone/ha la anul petrecut în butoaie de stejar francez, urmat de o perioadă de un an de învechire la sticlă, pentru integrarea aromelor dobândite din contactul cu lemnul. Rezultatul este un vin corpolent, sobru, cu o aromă dominantă de fructe de pădure, ascuţimi de ierburi aromatice, totul învelit în aroma inconfundabilă de lemn şi vanilie a unui vin baricat.

Gustul dezvăluie o structură complexă a vinului, cu aromele de fruct completate de nuanţe subtile de lemn prăjit, condimente şi lemn dulce.

ROȘU / SEC

Cabernet Sauvignon

Calitatea Cabernetului în Oltenia este deja de notorietate, iar cel de la Segarcea nu face excepţie. Dacă era nevoie de vreo confirmare aceasta a fost adusă de medalia de aur obţinută în 2010 la Séléctions Mondiales du Vin, din Quebec, Canada. Vinul grupează un spectru extrem de larg de arome, datorită macerării îndelungate, de aproape opt săptămâni, şi a maturării de 8 – 18 luni în butoaie de stejar. Același proces de vinificare contribuie în mod esențial la extragerea de taninuri şi la obţinerea unei culori profunde.

Aromele variază de la gemuri la fructe proaspete de vanilie, dimensiunea olfactivă fiind confirmată gustativ, unde taninurile bine integrate şi corpul atletic sunt completate de un postgust lung şi amplu.

Domeniul Coroanei Segarcea
Aveți peste 18 ani? | Are you over 18? Acest site se adresează doar persoanelor peste 18 ani. | This site is only for people over the age of 18