Simfonie, cântecul pământului – închinat lui Enescu
Simfonie este un cuvânt provenit din greaca veche – din „sym”, adică împreună, şi „phone”, adică sunet. Cum s-ar spune, care se aud / cântă împreună, în armonie. Vinul pe care Domeniul Coroanei Segarcea îl propune sub numele de Simfonie reuşeşte să facă acelaşi lucru – să ordoneze „notele” dintr-o octavă, adică opt soiuri diferite de struguri roşii, găsindu-le vocea comună, a pământului pe care s-au născut. Un cântec al pământului din Segarcea, căruia i se ascultă, sinestezic, aromele şi gustul, dar care transmite aceeaşi idee, de aromonie.
De altfel, principiul oricărui asamblaj / cupaj este – şi ştiţi asta deja, dacă ne-aţi urmărit site-ul sau pagina de Facebook – ca rezultatul final al înfrăţirii dintre soiuri să ofere mai mult şi mai bine decât ar fi făcut-o fiecare vin în parte. Iar aici, aşa cum o simfonie are părţile sale distincte – sonata, lento-ul liric, scherzo-ul şi finalul rondo, să zicem – vinul nostru are soiurile care dau corp şi forţă, cele care aduc picanterii şi subtilităţi, vinuri cu amprente mai rustice şi vinuri care conferă eleganţă.
În prima ediţie a acestui vin, pentru că a fost conceput de un consultant francez, iar partea de branding a venit tot din Franţa, eticheta reproducea o bucată de partitură din simfonia La Mer, a lui Debussy. Pe măsură ce se apropia celebrarea a 140 de ani de la naşterea lui George Enescu, am simţit că trebuie să aplicăm etichetei o corecţie, minoră vizual, dar semnificativă pentru noi, astfel încât partitura reprodusă până astăzi pe etichetă face parte din Simfonia în Mi bemol major.
În aceste zile, când Festivalul George Enescu îşi încântă participanţii cu o impresionantă desfăşurare de mari nume ale muzicii, zi de zi, închinam şi noi un pahar de Simfonie în memoria celui care a fost declarat de Regina Elisabeta drept „copilul său sufletesc”, devenind apoi compozitorul preferat al Reginei Maria.
Găsiţi mai multe detalii despre acest vin la noi în magazin… Sau vizitându-ne crama!