Femmes et Vin du Monde 2021

apr. 5, 2021

An de an, ne face plăcere să participăm la numeroase competiții internaționale pentru a valida calitatea vinului produs. Femmes et Vin du Monde, primul concurs franțuzesc de vin-jurizat în exclusivitate de femei și recunsucut de Uniunea Internaționala a Oenologilor- ne-a adus trei diamante prețioase la începutul lunii martie. Diamantul este piatra devenită simbol al excelenței și al iubirii indestructibile, asemenea vinurilor premiate. Acestea sunt:

  • Minima Moralia- Sinceritate 2018- cupaj alb din Viognier si Tămâioasă Românească, cu un debut extrem de proaspăt, cu senzații verzi, dominate de citrice. Influența butoaielor de salcâm se face simțită atât în notele ușoare, perfect integrate, de vanilie, cât și în corpul vinului, devenit mai dens și mai mătăsos.
  • Soiuri Rare- Tămâioasa Roză 2020- Singurul vin demidulce produs de Domeniul Coroanei Segarcea, care a căpătat notorietate pe piață datorită unicității soiului și aromelor inconfundabile de fructe roșii si trandafiri 
  • Vardo- Picătura Vieții- produs din singurul soi spaniol din plantație- Touriga Nacional. Avid de soare, și-a găsit cu ușurință o a doua casă în Segarcea, unde cele 1440 de ore de insolație din timpul verii îi asigură toate condițiile pentru a produce un vin călduros, generos si complex. Gustul îmbină armonios notele de lemn și cele de fruct.

Concursul ajuns la cea de-a 15-a ediție este fondat de Oenologul francez Regine Le Coz și organizat anual de o echipa diversă de profesioniști în domeniul viticulturii, al vinurilor și al gastronomiei, din jurul lumii. Așadar, această recunoaștere a calității ne bucură nespus!

Domeniul Coroanei Segarcea
Aveți peste 18 ani? | Are you over 18? Acest site se adresează doar persoanelor peste 18 ani. | This site is only for people over the age of 18